Voor een deconfinement van geesten

Monaco, 13 december 2020

L’actualité de la fermeture des lieux culturels et de leurs rôles majeurs au sein de notre société et de notre économie se pose plus que jamais. Deze Tribune legt uit hoe belangrijk de dialoog tussen wetenschap en cultuur is om de wereld van morgen op te bouwen.
Il ne s’agit pas ici que d’une question d’activité économique ; c’est notre ouverture d’esprit et notre résilience face à la crise actuelle et à inventer l’avenir qui sont en jeu.

Het istijd om de opleving van de epidemie en de economische crisis te pareren met een opleving van enthousiasme en verbeelding. Samen met de economie moeten nieuwsgierigheid, ontdekking en creativiteit nieuw leven worden ingeblazen , zodat wij er sterker uitkomen en beter in staat zijn de grote ecologische en sociale uitdagingen aan te gaan.

Om de geesten te deconcentreren en de verbeelding weer aan te wakkeren, om de planetaire uitdagingen aan te gaan en een meer leefbare en opwindende toekomst voor te bereiden, reageren wij, want er is geen toekomst zonder Natuur, noch een toekomst zonder Cultuur.

Een Tribune op initiatief van het Oceanografisch Instituut, gepubliceerd in het Journal du Dimanche, waarvan de eerste ondertekenaar H.S.H. is. Prins Albert II van Monaco, vergezeld van 32 andere internationale ondertekenaars uit de wereld van wetenschap en cultuur: Laurent Ballesta, Charles Berling, Stéphane Bern, Sandra Bessudo, Robert Calcagno, Jean Chambaz, Xavier Darcos, Bruno David, Peter Herzig, François Houllier, Alexis Jenni, Murielle Mayette, Erik Orsenna, Vladimir Ryabinin, Enric Sala, Philippe Taquet, Valérie Verdier…

Meer artikelen